torstai 27. joulukuuta 2012

Suhruisia kuvia, teknisiä vaikeuksia

Tässä leiska, jossa oleva kuva oli pimeä ja hyvin epäterävä. Sain sitä muokattua valoisammaksi, mutta terävämmäksi en. Se ei haittaa, sillä olen todennut että skräppääminen on tärkeämpää kuin täydellisyys, ja haluan skräpätä tilanteista, en valokuvista an sich. Tämäkin kuva herättää minussa paljon ajatuksia: miten ikäero näkyy hauskasti lapsissani, toinen on pitkäkoipinen varsa ja toinen palleroinen pätkä. Miten lähdimme matkalle sukulaisten luo seikkailuasenteella ja pysähdyimme bed&breakfastiin pienelle paikkakunnalle yöksi, sen sijaan että olisimme ajaneet koko 260 kilsaa väsyneiden lasten vinkuessa takapenkillä kuten yleensä teemme. Miten pienistäkin asioista voi tehdä helpolla vähän hauskempia. 

Minulla olisi muitakin uusia askarteluja näyttää, mutta kuvien kanssa on vaikeuksia.Vaihdoin kameraa, ja ilmeisesti siitä johtuu että Blogger kääntää uudella kameralla otetut kuvat pystysuuntaisiksi. Kääntely koneella ei auta, ilmeisesti kamerani lisää kuviin tiedon siitä että niiden kuuluu olla pystyssä. Inhottavaa! Miksei Bloggerissa voi olla täppää jolla saa itse määritellä kuviensa suunnat? Ärrin, murrin.


4 kommenttia:

Jeppula kirjoitti...

Kiva sivu hauskasta muistosta! Mulla on välillä sama ongelma bloggerin kanssa, mutta suurin osa kuvista tulee ihan ok. En kans ymmärrä??

Elina Stromberg kirjoitti...

Hauska sivu! Mukavaa nähdä välillä leiskoja, joissa on kuvioreuna.
Jään odottelemaan lisää kuvia viimeaikaisista töistäsi :)

Marie kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Lisää töitä tulee esille, kunhan keksin miten saan kuvat oikein päin ilman että teen valtavan käsittelyoperaation joka ainoalle...

Anu kirjoitti...

Mielelläni minäkin näkisin muita askartelujasi! Kokeile kirjautua Picasaan mihin kuvasi tallentuvat kun ne bloggeriin lataat ja kääntää siellä.