torstai 30. joulukuuta 2010

Kuinka humanisti järjesti paperinsa


Skräppipaperini olivat kaaoksessa ja sopivan paperin etsiminen oli hankalaa. Niinpä järjestin paperit ryhmiksi isoihin minigrip -pusseihin. Sopivan ryhmittelyperusteen keksiminen tuotti kuitenkin päänvaivaa. En ajattele papereita valmistajan mukaan, eikä värienkään mukaan jaottelu ole helppoa, koska monet paperit ovat niin kirjavia ja usein jopa kaksipuoleisia, että on vaikeaa sanoa mikä väri olisi oleellisin.

Päädyinkin järjestämään paperit tunnelman ja omien mielikuvieni mukaan. Niinpä minulla on nyt seuraavasti nimikoidut paperiryhmät:
- groove
- kodikas vintage
- sarjakuvamainen
- herkkä, Aasia
- MV+punainen, graafinen/goth chic
- orgaaninen, maanläheinen
- girly girl
- yksivärinen
- vaikeat.

Vaikeat ovat virheostoksia, ilmaiskylkiäisiä tai alkuaikojen hankintoja, jotka eivät vastaa nykyistä makuani. Niillekin voi kuitenkin löytyä käyttöä koristeiden teossa tai korttiaskartelussa hyvin toisentyylisille ihmisille tms. joten en vielä laita niitä eteenpäin. Lisäksi minulla on erikseen laatikossa erikokoiset silput, mutta niitäkin voisin ihan hyvin laittaa mukaan näihin tunnelmapusseihin, koska käytän usein pieniäkin paloja. Voisin myös kasvattaa tunnelmapusseja pakkien suuntaan ja laittaa niihin esim. nauhoja ja muita koristeita. Ehkä joskus.

Pussista "girly girl" poimin paperit sivuun, joka luultavasti jää tämän vuoden viimeiseksi. Sen myötä totean, että skräppäystyylini on tullut helpommaksi, luontevammaksi ja vapautuneemmaksi, ja että rakastan sotkemista ja tuunaamista. Otsikon kirjaimet olivat alunperin rumanpunaisia ja keskenään erisävyisiä, joten hioin alkuperäisen värin pois, väritin muutamaan kertaan Promarkereilla ja lopuksi tein pilkut Galaxy Marker -tussilla, joka on maalimainen ja näkyy tummillakin pinnoilla. Tätä sivua olisi ollut mukavaa tuhertaa vielä pitempäänkin ja lisätä koristeita, mutta sitten en ehkä olisi ehtinyt julkaista sitä enää tänä vuonna. Sivu on mielestäni valmis näinkin. Ja aina tulee uusia sivuja ja uusia tilaisuuksia sotkea, silputa ja koristella.

Teksti näkyy huonosti, joten kerron sen tässä: "Lokakuussa 2010 lapseni keinuivat Villa Cawénin pihalla Korpilahdella. Ja samassa muistin, että omakin lapsuuteni oli juuri tuollaista. Ei ikuinen kesä, vaan yksi pitkä arki, jossa sadepäivinäkin keinuttiin, vaikka sitten kumppareissa."

Luovaa ensi vuotta kaikille askartelututuille! Kiitos kaikille jotka ovat käyneet kommentoimassa!

4 kommenttia:

xing kirjoitti...

Hieno journaling! Paperien järjestyksestä tuli mieleen Puuhis, jolla muistaakseni paperit myös organisoitu ryhmiin (classic, shabby, vintage, retro). Omat paperit perinteisesti värin/värimaailman mukaan ja kartongit sekä erikoisen muotoiset erikseen.

Tosin digipaperien kanssa minullakin tageja tyyliin retro, fantasia jne., koska digimateriaalien kanssa on helppo laittaa useampi tagi samaan paperiin. Digihumanisti?! :D

Pia K kirjoitti...

Ihana idea nuo kulmien pyöreät muodot sivussa, täytyy muistaa kokeilla itsekin. Ja sivun teksti on tosiaan hieno.

Papereiden järjestämisestä en oikein osaa sanoa mitään, kun mulla ne on lähinnä kahdessa ryhmässä: paksummat ja ohuemmat + "tässä kohtaa pinoa on ne jotka ostin sieltä silloin"...

Anna-Leena kirjoitti...

Hieno layout! Tytöt keinuvat söpösti samaan tahtiin... :)

ninarsku kirjoitti...

ihan mahtava tuo flashback ajatus tässä sivussa. Tykkään noista piirtelyistäkin kovin!