perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kymmenen lempitarviketta

Xing ja Riikka virittivät hauskan pikku haasteen kymmenestä lempitarvikkeesta. Innostuin heti ja tein listankin, mutta nyt olen jo ehtinyt unohtaa, minne talletin listan...! Tässä siis hatusta vedettynä uusi lista.

Minun lempitarvikkeeni, satunnaisessa järjestyksessä:

1. Kuviopaperit. Rakastuin niihin jo ennen kuin aloin skräpätäkään! Aluksi vain ihmettelin niiden suurelta tuntuvaa, neliömäistä kokoa ja muotoa. Ja kun aloitin skräppäyksen, täysi 12x12 sivu tuntui liian isolta tehdä, joten tein 8x8 -sivuja. Minulla ei ole varsinaisia lempivalmistajia, enkä koskaan käytä tarkoituksella saman sarjan papereita.

2. Kaksipuolinen teippi. Nykyisin käytän pääasiassa Bilteman kaksipuolista, koska siitä saa helposti sopivan kokoisia paloja, mutta pidän myös valokuvien kiinnittämiseen myytävistä pikku neliöistä sekä erilaisista GlueDots -valmistajan teipeistä, joita sain ison kasan Leikkaa & Liimaa -tapahtumasta sponsorilahjoituksina.

3. Fiskarsin teräväkärkiset pikku sakset. Yhä enemmän leikkaan kuviopapereiden kuvioita ja teen itse kukkia, joten terävät pienet sakset ovat ehdottoman hyvät. Lisäksi kärjillä voi tehdä reiän haaraniittiä varten.

4. Haaraniitit. Välillä en ole käyttänyt niitä paljoakaan, mutta nyt alkuaikojen skräppäysrakkauteni on taas mukana melkein joka sivussa. Haaraniitti on sekä koriste sellaisenaan että tekninen ratkaisu siihen, miten saa painavia kierrätysroskia kuten rautalankaa, tai paksuja koristekerroksia pysymään kiinni sivussa.

5. Paperileikkuri. En ole tarkka skräppääjä ja silppuan usein silmämääräisesti mittailematta, mutta jossain vaiheessa aloin kaivata sitä ettei tarvitsisi aina leikata pikku saksilla isoja papereita. Käytössä on Fiskarsin leikkuri, jota myydään kaikkialla, mutta minusta se on huono. Se ei leikkaa ihan suoraan vaan siinä voi tulla jopa kahden millin heitto, ja terät tylsyvät nopeasti. Etsin parempaa vaihtoehtoa, mutta odotellessa sinnittelen nykyiselläni.

6. Nitoja. Tavallinen toimistonitoja ja värilliset niitit ovat mukana monessa sivussa, ja kiinnittävät asioita siinä missä haaraniititkin.

7. Musta kuulamustekynä. Ei siis kuulakärkikynä vaan sellainen kosteamusteisempi. Olen kirjoittanut niillä melkein kaiken teini-iän päiväkirjamaratoneista saakka, ja edelleen oma käsialani on luontevinta niillä kirjoitettuna. Käytän harvoin muunlaisia kyniä tarinoinninkaan kirjoittamiseen.

8. Liituvärit. Helppo tapa saada ohutta sävyvaihtelua paperien reunoihin tai mihin vaan! Minulla on ehkä 15-20 kirkkaan värin laatikko kotikäytössä ja lisäksi pienempi kuuden syysvärin paletti, jotka ovat kaikki runsaassa käytössä. Koska pelkään värinappien halkeamista kuljetuksessa, en uskalla ottaa tapahtumiin mukaan isoa laatikkoani ja tunnen oloni hiukan vajavaiseksi...

9. Aakkostarrat. Aluksi pidin niitä kerskakulutuksena. Sitten kuitenkin hurahdin niihin otsikoiden teossa. Lempiaakkostarroja en pysty nimeämään, pidän sellaisista jotka kestävät pientä runtelua, kuten värin vaihtoa ja hiomista.

10. Glossy Accents. Joskus jopa siinä käytössä mihin se varsinaisesti on tarkoitettu, eli kirkkaan lakkapinnan tekemisessä koristeeseen! Useimmiten käytän sitä kuitenkin teräväkärkisenä pikku liimana vaikka itsetehtyjen koristeiden kokoamisessa tai niin pienten juttujen kiinnitykseen, että teippi on liian suurta. Glossyn ainoa varjopuoli on pitkähkö kuivumisaika.

Listalle hinkuivat myös kynsiviila sekä neula, joita käytän distressaukseen, nauhat, kierrätysroskat sekä Spotify, joka on nykyään päällä lähes aina kun skräppään. Jopa niin, että kun katson tekemääni sivua, muistan usein mitä kuuntelin kun tein sitä...

10 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Hauska yksityiskohta tuo Spotify!

sannika kirjoitti...

Näillä kyllä pärjäisin! Liituväreille ehkä pitäisi vielä antaa uusi mahdollisuus, omani olivat surkeat. Ja kuulamustekynä... Ehkä se tosiaan on käsialasi salaisuus. Tai sitten päiväkirjamaratonien aikainen harjoittelu! :-)

Ja huippu tuo Spotify!

xing kirjoitti...

Meillä on hauskan monta samanlaista kohtaa <3

Ja totta kai kuulamustekynä, ei kai muunlaisissa kirjoittamisessa ole mitään järkeä

Puuhis kirjoitti...

Kiva lista! Kun lukee näitä listoja, huomaa kovasti uusia tuttavuuksia ja asioita jotka voisivat kuulua omaankin listaan!

SannaS kirjoitti...

niin ihanaa lueskella näitä listoja ja tavaroiden erilaisia merkityksiä kullekin... =)

Elina kirjoitti...

Tosi kiva lista! Listalla oli monta omaakin suosikkia. Sokerina pohjalla Spotify-tarina - ihan huippu!

maikko kirjoitti...

kiitos vaan liituvärien hyvästä "mainostuksesta" vuosaaressa :)

Pia K kirjoitti...

Kuviopaperit, kyllä. Tarraneliöt, jes. Terävät sakset, ehdottomasti! Melko tutunoloinen lista kaiken kaikkiaan... Nitojaa en ollut huomannut vielä ajatella, täytyy lisätä se omaan listaan, jos sellaisen joskus postaan.

Voiko liituvärejä käyttää sellaisenaan, vai vaativatko ne jonkun kiinnityksen, fiksatiivin? Minkä merkkisiä suosittelisit?

Sanna kirjoitti...

paljon löytyy samantyylisiä listoja. mukavaa luettavaa tämäkin!

xing kirjoitti...

Blogikierroksen jälkeen oli pakko tulla kommentoimaan :) Intohimona skräppäyksessä oli intohimoista pistelypuikkokeskustelua, parin euron ostoversio versus tee-se-itse -malli, jossa neula kiinnitetään esim. shampanjapullon korkkiin..
Minulla on parin euron ostoversio ja olen käyttänyt sitä yllättävän paljon (toisin kuin pinsettejä, jotka kyllä löytyvät, mutta eivät ole nousseet suosikiksi)