sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Olinhan siellä minäkin

Intohimona skräppäys 2012 oli hauska. Oli ihanaa tavata pitkästä aikaa muita askartelijoita ja shoppailla. Ostin jonkin verran tarvikkeita ja osa niistä päätyi myös tähän albumiin, jonka tein ystävälleni syntymäpäivälahjaksi. Albumi on nyt postitettu ja perillä saajallaan, joten voin julkaista siitä pari kuvaa pilaamatta yllätystä.
Käytin joskus Tiimarin alekorista ostamaani 8x8 -kokoisen albumin taskuja. Kannet olivat kuitenkin rumat joten tein uudet itse. Päällystin kaksi pahvinpalaa kuitupaperilla ulkopuolelta ja skräppipaperilla sisäpuolelta. Reiät kohdistin muovitaskujen reikien mukaan ja siistin crop-a-dilella ja sirkkarenkailla. Helppoa ja kivaa! Kiinnitykseen ajattelin käytettäväksi saranarenkaita, mutta kun laitoin postitusta varten renkaiden tilalle litteämmät punaiset silkkinauhat, sekin näytti hauskalta - siitä vaiheesta ei valitettavasti tullut otettua kuvaa.
Albumin ideana on, että ystäväni saa tallentaa itsestään ja omasta arjestaan muistoja, vähän samaan tapaan kuin vauvakirjoihin tehdään: mitkä ovat tämän hetken lempivaatteet, lempipaikat, kirjat ja tv-ohjelmat, käsityöt ja haaveet jne. Muutaman vuoden päästähän kaikki nämä asiat voivat olla jo toisin! Jokaisella aukeamalla on jokin teemaotsikko, mutta noin muuten olen jättänyt koristelut vähiin, jotta aukeamat saisi täyttää haluamallaan tavalla kuvilla, teksteillä tai vaikka ruokakaupan kuiteilla tai muilla arjen pikku lipareilla. Papereina ja kirjaimina käytin paljolti Basic Greyn Konnichiwaa - ystäväni on mieltynyt japanilaisiin asioihin ja nämä paperit ja koristeet olivat minusta raikkaita ja somia. Kaikkien paperien reunat on käsitelty kevyesti liituväreillä.

Pohdin aluksi sitä, että olisin voinut tehdä jonkinlaisia journaling-lappuja mukaan, mutta tässä tapauksessa albumi menee erittäin askartelutaitoiselle ihmiselle ja halusin jättää tilaa myös hänen kädenjäljelleen. En siis halunnut alkaa ohjailla sitä, paljonko pitäisi vaikkapa kirjoittaa. Toivottavasti saan joskus nähdä albumin täytettynä! Albumin tekeminen itse muovitaskujen avulla oli mukavaa, ja innostuin ostelemaan tapahtumasta erikokoisia muovitaskuja - tekeillä on jo 6x12 -kokoinen albumi erilaisista merkityksellisistä paikoista...

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Minnekköhän on hukkunu mun kommentti edellisestä postauksesta, nooh. Kokeilen tähän uudestaan. :)

Oli mukava nähdä!

Tää albumi näyttää kivalle ja ihan super hyvä idea!!!

lehtipollo kirjoitti...

Jees, hyvältä ja raikkaalta näyttää! Kiitos kyydistä, seurasta ja turistioppaana toimimisesta ;)

maiju kirjoitti...

Ihana idea. Ystäväsi varmaan ilahtuu albumistasi ;)

Emmo kirjoitti...

Ihana lahja! Olisin ihan super iloinen tuollaisesta! Oli mukavaa nähdä, toivottavasti toistekkin törmätään. :)